Erre senki nem számított: hamarosan forgalomba kerül az amerikai traktorcsoda

Erre senki nem számított: hamarosan forgalomba kerül az amerikai traktorcsoda

agrarszektor.hu
Beindult a Monarch Tractor első, teljesen elektromos, önjáró traktorának sorozatgyártása a vállalat kaliforniai gyártóüzemében. Az új modell első hat példányát a Constellation Brands, egy bor-, szeszesital- és sörgyártó cég vásárolta meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kevesebb, mint két éve, hogy a Monarch Tractor bemutatta az automatizálást és az adatelemzést ötvöző, teljesen elektromos, választható vezetési módú okos traktorát. Az MK-V zéró kibocsátással rendelkezik, és 3 az 1-ben villamosítási eszközként is működhet, vagyis a földeken traktorként vagy haszonjárműként, a telephelyen pedig nagy teljesítményű elektromos generátorként lehet használni - írta meg a Future Farming.

A cég közleménye szerint a Monarch a legújabb autonóm és robotikai hardver- és szoftvertechnológiát használja, beleértve az NVIDIA Jetson edge AI platformot is, a vezetőtámogató és a vezető által választható műveletek biztosítása érdekében. A Monarch MK-V képes előre programozott feladatokat végrehajtani vezető nélkül, vagy a kezelő használhatja a gyártó interaktív automatizálási funkcióit, beleértve a Shadow módot, hogy a traktor kövesse a munkást a munkában. Az MK-V olyan biztonsági funkciókkal van felszerelve, mint a borulás- és ütközésmegelőzés, a látásalapú erőátvitel (Power Take Off - PTO) biztonság és a 360°-os kamerák, amint arról korábban már az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az MK-V naponta gyűjti és elemzi a terményadatokat, és képes feldolgozni a jelenlegi és a következő generációs, érzékelőkkel és képalkotással felszerelt munkagépek adatait. Ezek az adatok felhasználhatók valós idejű munkagép-beállításokhoz, hosszú távú termésbecslésekhez, az aktuális növekedési szakaszokhoz és egyéb növény/növény-egészségügyi mérőszámokhoz. A felhasználók okostelefonon vagy személyes eszközön keresztül traktorállapot-riasztásokat, részletes műveleti jelentéseket, valamint adatgyűjtést, -elemzést és -tárolást kapnak a hatékonyabb gazdaságtervezés érdekében. 

A Constellation Brands, egy globális prémium, finom borok és kézműves szeszes italok gyártója és az Egyesült Államok legnagyobb sörimportőre. A cég a Monarch első ügyfeleként lépett partnerségre az első hat Founder Series MK-V típusú, vezetői opcióval ellátott traktor megvásárlásával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?