6 millió eurós beruházással nyitott új kutatóközpontot a Corteva

6 millió eurós beruházással nyitott új kutatóközpontot a Corteva

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience megnyitotta első kombinált növényvédelmi és vetőmag-kutató laboratóriumát az EMEA-régióban. A közel 6 millió eurós beruházással a németországi Eschbachban található kutatás-fejlesztési létesítmény bővítése lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy a legkorszerűbb növényvédelmi vizsgálatokat végezze, és ezáltal olyan megoldásokat fejlesszen ki, amelyek megvédik a növényeket a kártevőktől és betegségektől. Emellett a kutatóközpont energiatakarékos, nulla szennyvízkibocsátással.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az integrált telephely három kutatás-fejlesztési funkciót lát el, amelyek a következőkre összpontosítanak: a vetőmagok termékfejlesztése a stressztűrőbb és az éghajlatváltozással szemben ellenállóbb növények létrehozása érdekében; molekuláris biológia egy genotípus-vizsgálati laboratóriummal, amely támogatja a vetőmagok tisztaságának vizsgálatát; valamint növényvédelmi felfedezés és fejlesztés a fenntarthatósági célkitűzések teljesítése érdekében - írja közleményében a Corteva. A növénynemesítés és a szántóföldi növényvédelmi tudományok egyesítése elősegíti olyan új módszerek kifejlesztését is, mint a drónokkal végzett digitális kísérleti értékelés, a távérzékelés és a molekuláris biológia alkalmazása a növénybetegségek új hatásmódokkal szembeni érzékenységének megértéséhez.

A Németország délnyugati részén, Franciaország és Svájc határán fekvő létesítmény az egész EMEA-régió számára kulcsfontosságú kutatás-fejlesztési helyszín, és kiváló támpontot biztosít szinte valamennyi releváns európai növénykultúrában végzett szántóföldi kísérletek elvégzéséhez. A helyszín teljes mértékben integrálódik a Corteva globális laboratóriumi hálózatába, és kiegészíti a többi amerikai laboratóriumot. Az eschbachi létesítmény a helyi gazdaságnak is lendületet ad, nemcsak az európai kutatási programok ide költöztetésével, hanem a több mint 30 tudós és támogató személyzet - köztük a kártevők, betegségek és gyomnövények elleni védekezés szakértőinek - alkalmazásával is.

Címlapkép forrása: Corteva Agriscience

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?