Bámulatos eredmény: taroltak a hibridek az amerikai kukorica termésversenyen

Bámulatos eredmény: taroltak a hibridek az amerikai kukorica termésversenyen

agrarszektor.hu
A Pioneer® hibridkukoricát vető gazdák nyerték a legtöbb díjat az amerikai NCGA kukorica termésversenyén. Az Egyesült Államok betakarítási eredményeinek tükrében a Corteva hibridkukoricái stabil hozamelőnyt mutatnak a verseny egészében, tudhattuk meg a vállalat közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

December 14-én hirdették ki az egyesült államokbeli Kukoricatermesztők Nemzeti Szövetsége (National Corn Growers Association - NCGA) által meghirdetett Kukorica termésverseny nyerteseit. Az első díjakat azok a gazdák vitték el, akik a Corteva hibridkukoricáját vetették: 13 országos és 219 tagállami szintű díjat nyertek. A nyertesek közül is kiemelkedett Don Stall a Michigan állambeli Charlotte-ból, aki mindent egybevetve a legmagasabb termést érte el 476 véka/hold hozammal (ez kukorica esetében 29.88 tonna/hektárnak felel meg). Ez volt a negyedik egymást követő év, amikor ilyen termék segítségével érték el ezt a címet. A Corteva hibridkukoricáját termesztő gazdák összesen 41 államban értek el első vagy második helyezést.

Judd O'Connor, a Corteva Agriscience egyesült államokbeli kereskedelmi üzletágának elnöke gratulált az NCGA Kukoricahozam-verseny valamennyi győztesének, akik közül sokan számtalan kihívással néztek szembe, hiszen valamennyiüknek a globális járvány körülményei között kellett teljesíteniük. A szakember szerint a verseny eredményei azt tükrözik, amit az idei betakarításkor is tapasztaltak, hogy a legnépszerűbb hibridkukoricák a versenyben részt vevő farmok többségében győztesként szerepeltek, átlagosan 4 véka/hold (negyed tonna/hektár) hozamelőnnyel, ezzel is hozzásegítve a gazdálkodókat ahhoz, hogy nyerjenek, és ami még fontosabb, hogy elérjék a gazdálkodással kapcsolatos céljaikat.

Annak ellenére, hogy a gazdák számos régióban küzdöttek a rendkívüli körülményekkel, például a szárazsággal, a szélviharokkal és a hurrikánokkal, még így is figyelemre méltó hozamokról tudtak beszámolni a betakarítási eredmények összesítésekor. A változatos vetőmagválasztékkal, amelyet különféle körülményekre nemesítettek, Corteva hibridkukoricái kivételesen jól teljesítettek a versenyen, ugyanis több mint 203 különböző hibrid termék szerepelt országos és tagállami szinten a győztesek között.

Judd O'Connor szerint a mostani gazdálkodók számára sajnos nem idegenek a rendkívüli események és természeti csapások, de igazán lenyűgöző azt látni, hogy ennek ellenére évről évre a legjobb hozamokat érik el az intenzív gazdálkodási módszerek és a kategóriájukban legjobb vetőmagok együttes eredményeként. A gazdák bízhatnak abban, hogy a Corteva a legjobb hibrideket kínálja céljaik eléréséhez és a gazdaságuk jövedelmének növeléséhez, hiszen ezekkel a hibridekkel több kukoricát takaríthatnak be földjeikről.

Az Egyesült Államok gazdái minden évben részt vehetnek az NCGA Kukoricahozam-versenyén. Arra tervezték, hogy bemutassa a modern hibridek genetikai terméspotenciálját, és lehetőséget adjon arra, hogy a gazdák tanulhassanak egymástól. A farmerek hat kategóriában versenyeznek, ezek a következők: öntözés nélküli (A és AA); no-till/strip-till (azaz talajművelés nélküli / sorközműveléses) öntözés nélküli (A és AA); öntözött, valamint az öntözött no-till/strip-till kategória. Az öntözés nélküli AA kukorica kategóriában a középnyugati termelők versenyeznek, azaz Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana és Illinois államok gazdálkodói. Az öntözés nélküli A osztályban a felsorolt középnyugati államokon kívül valamennyi kontinentális tagállam gazdái versenyezhetnek. Az országos és a tagállami győztesek névsora, az elért hozamok és a hibridek neve az alábbi oldalon található meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?