Jön az eső hétvégén: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol mi várható

Jön az eső hétvégén: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol mi várható

MTI
Változékony idő várható a hétvégén: pénteken megszűnik a csapadék, majd vasárnap, a nap második felében ismét többfelé ered el az eső. Pénteken és szombaton hajnalban még gyenge fagyra kell készülni, de napközben egyre melegebb idő várható, a hét utolsó napján napközben már 13-19 Celsius-fok közötti csúcsértékekre kell készülni, de északkeleten hidegebb lesz - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken napközben lassanként, délutántól, estétől gyorsabb ütemben szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet, de kora estig helyenként még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-12 fok között valószínű.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 1, plusz 4 fok várható, de a szélvédett északkeleti vidékeken hidegebb lehet. Kora délutánra 10-15 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre kell számítani. Néhol, a nap második felétől több helyen elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 2-7 fok várható, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délután többnyire 13-19, északkeleten helyenként csak 9-12 fok lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?