Európa döntéshozói vallottak arról, hogyan kellene működnie az agráriumnak a jövőben

Európa döntéshozói vallottak arról, hogyan kellene működnie az agráriumnak a jövőben

agrarszektor.hu
Magyarország vezetésével magas szintű egyeztetés zajlott 2020. február 20-án Brüsszelben, a közép-kelet-európai országok zöld agrárgazdaságának kutatási és innovációs alapú fejlesztési lehetőségeiről. Az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tizenegy közép- és kelet-európai ország részvételével működő BIOEAST kezdeményezés állami vezetői és szakértői, valamint az Európai Bizottság agrár, kutatás, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságainak magas beosztású képviselői a közép-kelet-európai tagállamok agrárgazdasága számára fontos fejlesztési lehetőségei megvitatásáról tárgyaltak. Ennek célja, hogy elősegítsék régiónk sikeresebb részvételét a brüsszeli kutatási, innovációs és befektetési programokban. A konferencián a közép-kelet-európai régió országainak döntéshozói egységesen álltak ki amellett, hogy a mezőgazdasági alapanyag-termelő szerep helyett egy magasabb hozzáadott értéket előállító, élelmiszer- és biomassza termelésre épülő agrárgazdasági modellt kívánnak erősíteni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Feldman Zsolt államtitkár hozzászólásában jelezte, hogy a BIOEAST tagállamok az elmúlt évek közös munkájának eredményeként jól megfogalmazott és közösen képviselt stratégiai és fejlesztési célokkal rendelkeznek, amelyek nemcsak a régió gazdasági élénkítését, de a környezeti fenntarthatósági célok elérését is hatékonyan szolgálják. A BIOEAST kezdeményezés céljainak eléréséhez nagy szükség van a Bizottság együttműködésére is, kiemelten a kutatási és innovációs, valamint a biomassza alapú stratégiák végrehajtásában, amelyek együtt új utakat képesek nyitni a régió gazdaságai számára.

A magyar agrártárca vezető szerepet tölt be a 2015-ben létrehozott BIOEAST kezdeményezés fejlesztésében. A mostani konferencia létrejötte az eddigi többéves diplomáciai munka sikerének visszaigazolása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?