Ezt a sajtot eszi a Közel-Kelet több hadserege: a magyar boltokban is ott sorakozik

agrarszektor.hu
"Ötven országba exportálunk, amelynek nagy része a Közel-Keletre megy. A térség több hadseregének is szállítunk, közvetve vagy közvetlenül" - árulta el a héten megjelent Portfolio Impakt interjúban Riad Naboulsi, a Kőröstej Kft. többségi tulajdonosa.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint azt az interjúban kifejtette, a hadseregek nem mindig direktben vesznek élelmiszert, hanem beszerző cégeken keresztül bonyolítják az ügyleteket, és általában olyan sajtot vesznek, ami sokáig eláll hűtés nélkül, fémdobozban, mint a konzervek. Ebből a mai napig több száz tonnát gyártunk havonta. Irakban például sokat adunk el belőle: ott napközben 50-55 fok van, sokszor nincs áram, ezért nehéz megoldani a hűtést.

Persze az elmúlt években az arab országokban kialakult politikai, katonai helyzet megnehezítette a dolgunkat: a gazdaság sok helyen nem stabil, az embereknek kevés a pénzük, a kormányok pedig azzal is próbálnak javítani a helyzeten, hogy nehezítik az importot, hogy a helyi gyártókat segítsék.

- fűzte hozzá Riad Naboulsi.

Ezért nyitnunk kell új térségek felé, exportálunk Ausztráliába, Új-Zélandra, az USA-ba, de Ázsia több országában is próbálkozunk: most nyitunk piacot Kínában, Koreában, a japánokkal is tárgyalásban vagyunk. Vagy például az összes balkáni országba exportálunk. Európában Anglia, Németország jelenti a nagy piacainkat.

Ha kíváncsi vagy arra is, hogyan jutott fel a csúcsra és mit tervez a jövőben a libanoni származású, legnagyobb magyar sajtgyáros, olvasd el a vele készült Portfolio Impakt interjút itt: "Sebészből lett sajtmágnás: a Hajdúságból hódítja meg a világpiacot"

Címlapkép: Stiller Ákos/Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?