Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

A korábban már emlegetett Women's Land Army mintájára a diákok "gyaloghadseregét" várják nyárra a földekre az angliai gazdák. A koronavírus és a járvány miatt elrendelt korlátozásokból kifolyólag ugyanis továbbra sincs elegendő idénymunkás a földekre, ezért a Greater Lincolnshire-i gazdák a diákok segítségére számítanak a nyári szünetben, és arra buzdítják őket, hogy vállaljanak önkéntes munkát a földeken a betakarítási időszakban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kelet-angliai Lincoln városában található Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership (LEP) felhívást tett közzé a médiában, ugyanis Nagy-Britanniában vészesen közeledik a fő nyári betakarítási szezon, és május végére körülbelül 80 ezer idénymunkásra lenne szükség a térségben arra, rendesen el tudják végezni a munkálatokat. A LEP ezért a nagygimnazistákat és a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat szólította "fegyverbe". A közösségi médiában már elindult az erről szóló kampány, és az oktatási intézetekbe is elküldték az információkat, írta meg a Farming UK.

Az élelmiszerszektor a térségben mintegy 56 ezer embert foglalkoztat, és Nagy-Britannia zöldségtermesztésének egynegyedét adja. Az pedig kiemelten fontos, hogy el tudjuk látni friss élelmiszerrel az országot

- mondta Sarah Louise Fairburn, a LEP élelmiszerügyi tanácsának igazgatósági tagja.

Sarah Louise Fairburn arról is beszélt, hogy a koronavírus elleni küzdelem kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt a térség gazdaságainál komoly problémát jelent a betakarításhoz szükséges idénymunkások alkalmazása. A LEP ezért reméli, hogy a diákok megszólítása sikeres lesz, ami egyrészt segítene az ágazatnak a talpra állásban, másfelől lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy pénzt keressenek a nyári szünetben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?