Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

agrarszektor.hu
134-re emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma abban az angol gazdaságban, amelyet két hete zártak le a hatóságok. Az AS Green & Co. Herefordshire térségében található gazdaságában kétszáznál is több, jobbára kelet-európai vendégmunkás dolgozik. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Két hét alatt majdnem a duplájára emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma az AS Green & Co. a Herefordshire térségében található Mathon település közelében levő gazdaságában, írta meg a Gloucestershire Live. Július közepén a gazdaságban alkalmazott kétszáznál is több, jellemzően kelet-európai vendégmunkás közül még csak 73-nak volt pozitív a koronavírus-tesztje.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Hereford megyei tanács és az egészségügyért és szociális ellátásért felelős minisztérium (Department of Social Health and Care - DHSC) Public Health England (PHE) nevű szervezete bejelentette, hogy folytatják a rendszeres tesztelést a helyszínen, valamint biztosítják az önkéntes karanténba kényszerültek élelmiszerrel és egyéb alapvető ellátmányokkal való ellátását is.

A hatóságok emellett azt jelentették, hogy a gazdaság néhány alkalmazottja már letöltötte a karanténra kiszabott időt, így ők visszatérhetnek a korábbi feladataikhoz, de akár el is hagyhatják a gazdaságot. A helyi lakosság aggályait megnyugtatandó, a hatóságok azt is közölték, hogy annak a kockázata, hogy a fertőzés kiszabaduljon a gazdaságból, kifejezetten alacsony.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?