Fordulat a Nitrogénművek ügyében: elárulta Bige Zoltán a cég terveit

Fordulat a Nitrogénművek ügyében: elárulta Bige Zoltán a cég terveit

agrarszektor.hu
Vizsgálja kötvényei refinanszírozásának lehetőségeit a Nitrogénművek Zrt., a vállalatnak 200 millió euró értékben járnak le kötvényei 2025 májusában. Eközben a vállalat aktívan keresi a lehetőségeket a műtrágyakibocsátás mielőbbi újraindítására, és a normál működés hosszabb ideig történő fenntartására - írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Keresi a lehetőségeket a Nitrogénművek Zrt. kötvényei refinanszírozására, amire jövő év elején, az első negyedévben, vagy a második negyedév elején kerülhet sor. A vállalatnak 200 millió euró értékben járnak le kötvényei 2025 májusában. A refinanszírozással a cél, hogy jóval korábban, egy likviditási puffert hozzon létre a cég - mondta Bige Zoltán sratégiai igazgató egy interjú során. Hozzátette, hogy a vállalat megfelelő pénzeszközökkel rendelkezik a közelgő kamatfizetésekhez. 

A Nitrogenművek számára a kötvények újbóli kibocsátása lenne a legmegfelelőbb választás, bár más alternatívák, például banki hitelfelvétel is szóba jöhet

- tette hozzá Bige Zoltán, aki egyben a tulajdonos Bige László fia is. A külső finanszírozási forrásaikat a jelenlegi szint körül tervezik tartani. A cég még nem nevezett ki tanácsadókat a közelgő kibocsátáshoz, közlésük szerint a korábbi partnerekkel már folynak a tárgyalások. A 2018-as kibocsátásban a Banca IMI, a BNP Paribas, a JPMorgan Chase és a Raiffeisen Bank International voltak a partnerek a Bloomberg által összeállított adatok szerint.

Nemrégiben még a Nirtogénművek bezárásáról szóltak a hírek az üzleti környezet drasztikus romlása miatt, de a leállás csak átmeneti lehet. Nem bocsátják el az embereket, és minden lehetséges jogi lehetőséggel élni fognak a vállalat megmentéséért - közölte egy héttel ezelőtt Bige László.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?