Ángyán: a helyi gazdaságra kell támaszkodni

agrarszektor.hu
A helyi adottságokra épülő gazdaságot támogatjuk - hangsúlyozta Dr. Ángyán József parlamenti államtitkár a tihanyi Premium Hungaricum Ház megnyitóján, a Premium Hungarica díjak átadásán csütörtökön.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agrár- és vidékfejlesztés tekintetében új irányokat kell követni. A tradíciót, a Kárpát-medence kiváló ökológiai adottságait és értékeit ki kell használni - fűzte hozzá Ángyán József.

A vidék újraéledését az segíti, ha kiaknázzuk a helyi lehetőségeket, ezért a Kormány is a helyi adottságokra támaszkodó, abból építkező gazdaságot támogatja - olvasható a kormany.hu oldalon.

Ángyán József elmondta, hogy az úgynevezett vidék alkotmányát, tehát a Nemzeti Vidékstratégiai Koncepciót hathetes társadalmi vitára bocsátották, azt remélve, hogy májusig minden érintett részt vesz a jövő vidékének alakításában. A stratégia célja, hogy tíz évre kijelölje a hazai agrárgazdaság és vidékfejlesztés főbb irányait - tette hozzá az államtitkár.

A tavalyi tűzoltás után, most már az új stratégia mentén építkezhetünk tovább. A terv az a Hungaricum törvény mielőbbi elfogadásával - folytatta Ángyán József -, hogy megteremtsük a magyar produktumok törvényes védelmét, a hungaricum rendszer jogi garanciáit.

A Prémium Hungarica díjat idén 18-an vehették át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?