Újraosztják a százmilliárdos műtrágyapiacot

agrarszektor.hu
Egymásnak feszül a Nitrogénművek és a KITE.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ismét egymásnak feszül Bige László és Csányi Sándor a hazai agrárpiacon. A harc a százmilliárdokban mérhető műtrágyapiac újrafelosztását hozhatja.

Újra kiéleződött a rivalizálás Bige László, a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa és Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója között, miután - amint az mára egyértelművé vált - az OTP tavaly megszerezte a legnagyobb hazai agrárintegrátornak számító, nádudvari KITE Zrt.-t a Nitrogénművek előtt - írja a Figyelő című hetilap. A két agrárpiaci rivális csatározása most leginkább a százmilliárdokban mérhető, hazai műtrágyapiac újraosztásában csúcsosodik ki.

A lap szerint az valószínűsíthető, hogy a meghiúsult adásvétel miatt a KITE Zrt. sokáig már nem számíthat a Nitrogénművek műtrágyáira, így a Bige-féle cégtől kapottnál vonzóbb ajánlatokkal lesz kénytelen megtartani partnereit. "Elvi alapon nem szakítottuk meg a kapcsolatot, de olyan új kondíciókat adott, amelyekkel nem lehet üzletet kötni - közölte a Nitrogénművekkel kapcsolatban Búvár Géza, a KITE vezérigazgatója.

Mindenkinek adunk árut, aki szerződik velünk - kommentálta ugyanakkor a helyzetet Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa. A belső piacot, a magyar gazdák közvetlen kiszolgálását tartja a legfontosabbnak, amelyhez a Nitrogénművek egyetlen versenyárat használ, vagyis nincs kötött vagy fix ára. A tulajdonos emlékeztetett arra, hogy a Nitrogénművek létrehozta saját termelői integrációját is, amely az idei repceszezonnal indul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. augusztus 24. 05:58