Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A korábbi pesszimista vélemények ellenére zökkenőmentesen zajlott az MVH megszüntetése - szögezte le kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. A hivatal az átszervezés idei alatt 100 milliárdos nagyságrendű kifizetést teljesített. Januártól az MVH kifizető részlege a Magyar Államkincstárhoz, megyei szervezetei pedig a kormányhivatalokhoz kerültek.

Mint ismert, az MVH működését Lázár János - a gazdák megállapításaira hivatkozva - korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította. Az MVH tavaly októberig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, akkor azonban a felügyeletet a Lázár János vezette Miniszterelnökség vette át. Így az átszervezéssel, illetve a jogutódlásos megszüntetéssel kapcsolatos feladatokat is a Miniszterelnökség hajtotta végre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03