Leépít a Bayer: munkahelyek ezrei szűnnek meg

agrarszektor.hu
2021 végéig a világszerte 118 ezer embert foglalkozó vállalat 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. Csak Németországban 4500 ember veszíti el az állását - szellőztette meg a hírt a Handelsblatt és a Reuters.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

4500 munkahely szűnik meg csak Németországban, közölte a leverkuseni vegyipari óriás elnök-vezérigazgatója kedden. Ezzel a lépéssel Werner Baumann,a legnagyobb megszorítási csomagot jelentette be a cég történetében. Mint kiderült: a világszerte 118 ezer embert foglalkoztató vállalat 2021 végéig 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. A német munkavállalók úgy tudják, a leépítés "szignifikánsan nagyobb része" hazai földön történik meg. Az amerikai Monsanto átvétele után bizonyára szükség van a kiadások csökkentésére, de a megszorítás mértéke ennél többet sejtet.

Tarlókezelés glifozáttal

A dolgozókat kedden egy köremailben értesítették a leépítés részleteiről. Eszerint a cég egyik háttérrészlege, a Bayer Business Services (BBS), amelyik IT-szolgáltatásokat végez, szintén nem menekül. Tevékenységét más egységekhez szervezik ki, szervezeti önállóságát elveszíti. Baumann azt is bejelentette, hogy a cég megválik tulajdonhányadától a Currentában, de ugyanez a sorsa az állatgyógyászatnak, valamint a napvédelmet és a lábápolást érintő márkáknak is.

Ezekkel a lépésekkel a versenyképesség növelése és a nyereség növelése a vállalat célja - az eddigi nyilatkozatok szerint. A terveket beárnyékolja az USA-ban indult, a glifozáttal kapcsolatos kártérítési lavina. A Bayer vezetősége azonban ismét védelmébe vette a Monsanto átvételét, és azt hangoztatják, hogy a megszorítási programnak semmi köze a cég ellen indított perekhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?