Új hitelprogramot indít a fiatal gazdáknak az Európai Bizottság

agrarszektor.hu
Egymilliárd eurós hitelprogramot indít fiatal gazdáknak az Európai Beruházási Bank és az Európai Bizottság a 2020 utáni időszakra. Az agrárügyi biztos szerint kiemelten fogják a fiatal gazdákat támogatni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Bizottság közleménye szerint az Európai Unióban működő fiatal gazdák hitelkérelmeinek 27%-át a bankok elutasították 2017-ben, míg más gazdaságok esetében ez az arány csak 9%. A csomag célja, hogy megnövelje az EU-s forrásokhoz való hozzájutást az uniós gazdálkodók, főleg a fiatalok számára. Mindenről Phil Hogan, agrárügyekért felelős biztos és az Európai Beruházási Bank (EBB) elnökhelyettese, Andrew McDowell beszélt, amikor bemutatták a programot hétfőn.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
 
A tőkéhez való hozzájutás rendkívül fontos; gyakran a tőkehiány jelenti a legnagyobb akadályt, hogy a fiatalok ezt a szakmát válasszák. Az európai gazdák 11%-a 40 év alatti. Az Európai Bizottság és a 2020 utáni közös agrárpolitika egyik prioritása, hogy őket támogassuk

- mondta Phil Hogan agrárügyi biztos. A programot tagállami szinten a bankok és hitelcégek kezelik; a Bizottság azt ígéri, hogy olyan hitelkonstrukciókat dolgoznak ki, amelyek elég rugalmasan kezelik azt is, ha nehezebb időszak köszönt rá a gazdálkodókra - írta a Business Review.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06