Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat

Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat

agrarszektor.hu
Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AGROmashEXPO második napján. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcs ágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. Az ágazatban az átlagosnál alacsonyabb uniós támogatás miatt különösen fontos a banki szerepvállalás.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A stratégiai megállapodás immár a hatodik a Takarékbank agrárszakmai együttműködései sorában és az egyik legfontosabb, hiszen a növénytermesztők és állattenyésztők mellett egy kulcsfontosságú ágazattal bővül a mezőgazdasági partnerszervezetek köre. A zöldség- gyümölcstermesztés nemcsak magas hozzáadott értékű termékeket állít elő, hanem hozzájárul a teljes hazai lakosság egészségéhez és kiegyensúlyozott táplálkozásához.

Az ágazatban jellemzően alacsonyabbak az uniós támogatások, így jóval nagyobb mértékFontosben van szükségük a banki szerepvállalásra, hangsúlyozta az aláírást követően Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója. Vida József elmondta, az agrárfinanszírozásban egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkező Takarékbanknak fontos, hogy támogatni tudja a magyar zöldség-gyümölcs ágazatot, hiszen hazánk a termesztéshez kiváló adottságokkal rendelkezik. A magyar termék pedig nemcsak ízletesebb az importnál, hanem környezetbarát is, hiszen nem utaztatták több száz, adott esetben ezer kilométereken át, amíg a magyar háziasszony kamrájába került.

A FruitVeB képviseletében Ledó Ferenc elnök elmondta, a szakmaközi szervezet a Takarékbankkal kötött együttműködési megállapodással még több segítséget tud nyújtani tagjainak a további fejlesztések, korszerűsítések finanszírozásához. A klímaváltozás, a munkaerőkérdés és a digitalizáció sok kihívás elé állítja a sokféle növényfajt termelő gazdákat, feldolgozókat a következő években. Egyre nagyobb igény jelentkezik a fogyasztók részéről a kiváló minőségű magyar termékre. Ennek teljesítését pedig csak nagy arányú befektetésekkel lehet megvalósítani.

A FruitVeB és a Takarékbank célul tűzte ki, hogy a finanszírozás segítésén túl költségelemzésekkel, megtérülési és hatékonysági vizsgálatokkal is hozzásegíti a termelőket a döntések meghozatalához, hiszen sok esetben egy-egy korszerűsítés, beruházás megvalósítása 10-20 évre is befolyásolja a jövedelmezőséget. A megállapodást a Takarékbank részéről Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Szabó Levente, a Takarékbank üzleti vezérigazgató-helyettese, valamint a FruitVeb részéről Ledó Ferenc elnök írta alá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?