Folytatódik az együttműködés a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács között

Folytatódik az együttműködés a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács között

agrarszektor.hu
Folytatja és kibővíti együttműködését a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács (BTT). A megújított megállapodás alapján a felek nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, képzéssel, piaci előrejelzésekkel is segítik a jövőben a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. A megállapodást a Takarékbank részéről Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes, a BTT oldaláról pedig Csorbai Attila elnök írta alá.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Takarékbank meghatározó szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság, és így a hazai baromfiágazat finanszírozásában. Szabó Levente az aláírást követően megerősítette, hogy a takarékszövetkezeti szektor hagyományaihoz hűen a Takarékbank továbbra is arra törekszik, hogy a magyar vidék, a hazai agrárvállalkozások első számú bankja legyen, tudhattuk meg a Takarékbank és a BTT közös közleményéből. Az elmúlt időszak integrációs folyamatainak célja, hogy a Takarékbank ugyanakkor egy modern, innovatív pénzintézetté váljon, amely képes megfelelni a XXI. század kihívásainak. Szabó Levente beszélt arról is, hogy az információs technológiák robbanásszerű fejlődése, a digitalizáció elérte a mezőgazdaságot, és azon belül a baromfiágazatot is.

Az a célunk, hogy nemcsak kedvező feltételű hitelekkel, hanem a legújabb piaci és technológiai ismeretekhez való hozzáférés megteremtésével is segítsük a magyar baromfiágazati szereplőket a hazai és nemzetközi piacokon való helytállásban

- tette hozzá Szabó Levente.

A Baromfi Terméktanács a broilercsirke-, pulyka- és tojáságazat mellett a víziszárnyassal foglalkozó tenyésztőket, termelőket, vágó-feldolgozó üzemeket és továbbfeldolgozó üzemeket is képviseli. A baromfiágazat a magyar állattenyésztés egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely a rendszerváltás óta nem csak megőrizte, hanem javítani is tudta nemzetközi pozícióit. Csorbai Attila elmonda, hogy az export teljesítménye, termelési értéke, termelési volumene alapján a baromfiágazat a legnagyobb hazai állattenyésztési ágazat, amely a jövőben is képes lehet termelési volumeneit növelni, versenyképes terméket előállítani. Ehhez részben állami fejlesztési források, részben pedig e fejlesztésekhez megfelelő finanszírozási megoldások szükségesek. A BTT ezért nyitott minden olyan együttműködésre, mely ezen ágazati célok megvalósítását segíti. A megújított és kibővített együttműködés keretében a BTT egyebek között vállalja azt is, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a baromfiágazatról szóló, annak gyakorlatára koncentráló képzést tart.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?