Több tízezer magyar gazda kaphat most ilyen segítséget: csak ennyit kell tenni hozzá

Több tízezer magyar gazda kaphat most ilyen segítséget: csak ennyit kell tenni hozzá

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) videósorozatot indított, amely a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségeit mutatja be. A tájékoztatók sok tízezer gazdálkodónak segítenek abban, hogy sikeresen hozzájussanak a jelentős mértékű forrásokhoz - derült ki az Agrárkamara közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kormány döntése értelmében a 2021-2027-es időszakban példátlan mértékű támogatás, 4265 milliárd forint áll rendelkezésre a vidéki területek fejlesztésére, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének növelésére, valamint a gazdák tisztességes jövedelmének biztosítására. A korábbi 17,5%-ról 80%-ra megnövelt nemzeti társfinanszírozásnak köszönhetően csak a 2021. és 2022. évben több vidékfejlesztési forráshoz lehet hozzáférni, mint eddig a 2014-20-as periódusban összesen.

A két programozási időszak közötti átmeneti év lehetőséget biztosít a közvetlen támogatások további igénybevételére, míg a Vidékfejlesztési Programban újabb forrásokat biztosítanak a gazdálkodó számára a 2014-2020-as szabályok szerint. A NAK azért, hogy ezen támogatások igénylését megkönnyítse, készített és ingyenesen hozzáférhetővé tett egy videósorozatot. A videókon a kamara pályázati szakértője mutatja be pontról pontra a felhívásokban foglalt legfontosabb pályázati követelményeket, ismerteti az alátámasztó dokumentumokat és a projekt életútját, felhívva a figyelmet az esetleges hibázási lehetőségekre.

Az első három videó már elérhető itt. A videók az Állattartó telepek megújításának támogatása (VP2-4.1.1.9-21), a Mezőgazdasági kisüzemek támogatása (VP2-6.3.1-20) és a Kertészeti üzemek megújításának támogatása (VP2-4.1.3.5-21) felhívásokat mutatják be. A NAK ez év tavaszán online rendezvénysorozatot is szervezett annak érdekében, hogy tagsága tisztább képet kapjon a Közös Agrárpolitika (KAP) aktualitásairól, azon belül is a 2021-2022-es átmeneti időszak teendőiről és pályázati lehetőségeiről. Az eddigi tapasztalatok jól mutatják a tájékoztatók szükségességét, mind az online fórumok, mind a videósorozat nagy népszerűségnek örvend a gazdálkodók körében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?