Így lehet ma sikeres egy családi gazdaság Magyarországon: ennyit kell tenni hozzá

Így lehet ma sikeres egy családi gazdaság Magyarországon: ennyit kell tenni hozzá

agrarszektor.hu
A családi vállalkozások jelentik a magyar agrárium gerincét - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Bát-Grill Baromfifeldolgozó Kft. hűtőházának átadási ünnepségén, pénteken, Bátaszéken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy munkahelyeket teremteni az ország nagy gazdasági központjaitól távolabb még nagyobb hozzájárulást jelent a vidéki Magyarország megerősödéséhez - írja közleményében az Agrárminisztérium. A Bát-Grill Baromfifeldolgozó Kft. azok közé a vállalkozások közé tartozik, amelyek már a gyakorlatban is sikeresen hozzájárultak a vidék gazdasági és foglalkoztatási erejének növeléséhez. Ez a cég azonban nemcsak a jövedelmezőség szempontjából fontos keresletet biztosítja 100 kilométeres körzetben, hanem a magyar mezőgazdaság modernizációs, hatékonysági törekvéseihez is nagyban hozzájárul térségi szinten - tette hozzá Nagy István.

A miniszter arról is beszélt, hogy háromszor több forrás jut vidékfejlesztésre, 2027-ig összesen 4265 milliárd forintot biztosítanak a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújítására. A kormány oldaláról azt szeretnék elérni, hogy minden magyar agrárvállalkozó nyertese legyen a történelmi léptékű támogatásoknak. Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban összességében nemcsak a koronavírus-járvány okozta válság kezelése tekinthető sikeresnek, hanem közben emelkedett a kibocsátás, az agrárexport és a külkereskedelmi többlet is. Mindehhez azt is hozzá kell tenni, hogy az Európai Unió tagjaként a világ egyik legszigorúbb élelmiszerhigiéniai és állatjóléti követelményeinek kell, hogy megfeleljenek a magyar termelők. Az élelmiszeripar termelési értéke több mint a kétszeresére emelkedett 11 év alatt, ennek köszönhetően megközelítette a 4500 milliárd forintot - mondta el Nagy István. Kifejtette, a baromfihús feldolgozás, tartósítás szakágazat kiegyensúlyozottan és stabilan növekedett, teljesítménye 2021-ben 432 milliárd forint volt, 2010-óta több mint két és félszeresére bővült. A tárcavezető kiemelte, tovább kell folytatni a fejlesztéseket, és a kapacitások ésszerű növelését, mert így bővül a foglalkoztatás és nő hazánk gazdasági teljesítménye.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?