Ez nem semmi: több tízezer fából álló méhlegelőt hoznak létre Tolna megyében

Ez nem semmi: több tízezer fából álló méhlegelőt hoznak létre Tolna megyében

agrarszektor.hu
Négymillió forintos anyagi támogatással és egy bemutató méhkaptár telepítésével csatlakozott a Takarékbank a Magyar Bankszövetség JÓTETT Bank Zöld Szív fenntarthatósági programjához. A hitelintézet a méhek megmentésére indított Tehetsz méh többet! kampány részeként az annafürdői erdei iskolában helyezte el az üvegfalú kaptárt, amelybe egy méhcsaládot is vásárolt. A Magyar Bankszövetség a programhoz csatlakozó hitelintézetek támogatásával a jótékonysági hét során több tízezer fából álló méhlegelő erdőt ültet Tolna megyében, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén. A telepített méhek a fák beporzása mellett a fiatalok edukációjában is segítenek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Bankszövetség Zöld Szív programsorozatának részeként 2022 év elején közel négy hektáron, több tízezer fát telepítenek a Tolna megyei Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén. A Magyar Bankholding tagbankjai együtt a kezdeményezés egyik legnagyobb támogatói, összesen 11 millió forinttal járulnak hozzá a faültetéshez. A Takarékbank egy látványos, üvegfalú bemutató méhkaptár telepítésével is támogatja a programot, amelybe egy méhcsaládot is vásárolt. A rovarok nemcsak a méhlegelő erdő beporzásában, hanem az erdei iskolába látogató gyerekek edukációjában is fontos szerepet játszanak, fenntartásukról és gondozásukról az erdei iskola méhész végzettségű munkatársa gondoskodik.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A Magyar Bankszövetség kormányzati vezetők bevonásával és a hitelintézetek támogatásával zöld webináriumot is szervez a felelős banki működés bemutatására. A bankszektor 2022. március 21. és 25. között közösségi média kampányt indít, felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, továbbá zöld tanácsokkal is ellátja a bankszektor ügyfeleit.

A Takarék Csoportnál fontosnak tartjuk a klíma védelmét azért, hogy a jövő generációi is élhető, egészséges körülmények között nőhessenek fel, ezért csatlakoztunk a kezdeményezéshez, és ezért segítjük a fiatalok környezeti nevelését is

- mondta a bemutató kaptár átadásakor Hollósi Dávid, a Takarékbank és a Magyar Bankholding agrár és élelmiszeripari üzletágának ügyvezető igazgatója

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?