Óriási ellenőrzés indul: ebben sok mezőgazdasági vállalat érintett lehet

Óriási ellenőrzés indul: ebben sok mezőgazdasági vállalat érintett lehet

agrarszektor.hu
Az MNB átfogó vizsgálata befejezéséig, de legföljebb négy hónapra felügyeleti biztost rendelt ki a mezőgazdasági biztosításokat kínáló Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez. A biztos feladata a biztosító működtetése, valamint pénzügyi helyzetének felmérése. Ez az intézkedés is jelzi, hogy a jegybank jelenleg kiemelten tekinti át az aszálykárokkal kapcsolatos biztosítói kárrendezési gyakorlatokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított vizsgálat során tekinti át a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületének működését. Ennek során vizsgálja az üzleti terveket és a biztosítóegyesület pénzügyi helyzetét is. Értékeli továbbá a biztosító kárelőleg-kifizetési gyakorlatát, e körben különösen azt, hogy az egyesület miképpen felelt meg az aszály-veszélyhelyzet nyomán kihirdetett kormányrendeletben megfogalmazott előírásoknak - olvasható az MNB sajtóközleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az MNB eljárásában annak lezárásáig, de legfeljebb négy hónapra ideiglenes intézkedésként felügyeleti biztost rendelt ki a biztosítóegyesülethez. A felügyeleti biztosi feladatokat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. látja el. A biztos a kirendelés időtartalma alatt átveszi a növénybiztosító egyesület igazgatóságának feladatkörét. Ennek keretében többek között - a jelentős aszálykárokkal összefüggésben beérkezett kárigények tükrében is - áttekinti az egyesület pénzügyi helyzetét, továbbá folyamatosan tájékoztatja a pénzügyi felügyeletet tevékenységéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?