Fontos együttműködést kötött a nagy magyar agráregyetem

Fontos együttműködést kötött a nagy magyar agráregyetem

agrarszektor.hu
Az oktatás, a gyakorlati képzés és a felnőttképzés erősítése, gyakornoki és ösztöndíj-programok indítása, valamint közös kutatás-fejlesztési és piaci pályázatok megvalósítása érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-vel Gödöllőn. A megállapodás részeként a MATE és a vállalat közös kutatási, fejlesztési és innovációs programokat dolgoz ki és valósít meg, többek között a növénytáplálás, a talajfelvételezés, a talajvédelem és -javítás, a mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a precíziós gazdálkodás területén, továbbá elősegíti a tejelő szarvasmarha ágazat adatalapú döntéshozatali projektjeit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A sokoldalú megállapodás kiemelt céljai közé tartozik a Nóniusz, Magyar sportló és a Gidrán lófajták ex situ intro megőrzése, genetikai változatosságuk fenntartása, a kiemelkedő genetikai értékű egyedek és ritka vérvonalak megőrzése, valamint lóembrió-átültetési program végrehajtása a Ménesbirtok kiválasztott egyedein. Az együttműködés keretében a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. gyakorlati helyszínt biztosít telephelyein a duális és gyakorlati képzésben részt vevő hallgatók számára, valamint mentori és ösztöndíjprogramokat hirdet részükre. A vállalat emellett részt vesz a MATE kutatási, fejlesztési, kísérleti és innovációs hátterének fejlesztésében, továbbá szponzorációt ajánl fel az egyetem graduális és alumni programjainak megvalósításához - írja a MATE közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?