Fontos időszak kezdődik november 25-én: ez sok magyar gazdát érint

Fontos időszak kezdődik november 25-én: ez sok magyar gazdát érint

agrarszektor.hu
A 2024. szeptember 17-én társadalmi egyeztetésre megjelent új ÖKO felhívás tervezetre számos észrevétel érkezett a KAP Nemzeti Irányító Hatósága felé, amelyek egy része átvezetésre és beépítésre került az október 22-én megjelent végleges pályázati felhívásba. Az Irányító Hatóságnak - egyeztetve a biogazdálkodók szakmai szervezeteivel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával - számos kedvező változást sikerült kialakítania a támogatás kondícióiban és feltételeiben.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az új ÖKO felhívás a korábbiakhoz hasonlóan a jelenleg még konvencionális művelésű területek ökológiai művelés alá vonását és átállását, illetve a már ökológiai művelésbe vont területeken a gazdálkodási mód fenntartását ösztönzi, vissza nem térítendő átalánytámogatás formájában. A támogatás éves mértéke földhasználati kategóriánként változó, amelyet a pályázati felhívás tartalmaz részletesebben. Az új, ötéves támogatási program 2025. január 1-jén indul és 2029. december 31-én zárul. A kedvezményezetteknek vállalniuk kell, hogy ezen idő alatt a támogatásba vont területeiken - legyen az szántó, gyep, ültetvény - az ökológiai gazdálkodás előírásainak megfelelő gazdálkodást folytatnak. A gazdálkodók 2024. november 25. és 2024. december 23. között nyújthatják be kérelmeiket - írja a NAK

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?