2024. október 25. péntek Blanka, Bianka
Ömlenek a milliárdok a magyar erdőkbe: erre költik a pénzt

Ömlenek a milliárdok a magyar erdőkbe: erre költik a pénzt

agrarszektor.hu
A természetközeli turizmus szolgáltatásai és infrastruktúrája az elmúlt tíz évben hatalmasat fejlődött hazánkban és ebben döntő részt vállaltak az állami erdészeti társaságok - hangzott el Gyöngyöspatán, az Egererdő Zrt. Hidegkúti kulcsosházának ünnepélyes átadóján. Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium főosztályvezetője elmondta, Magyarországon az erdőben megtett erdei túrák, séták számát évente mintegy 40-50 millióra becsülik.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az erdő a társadalmi jólét egyik nélkülözhetetlen eleme, mely nemzetgazdasági szinten is jelentős értéket képvisel. Magyarországon az erdők turisztikai és közjóléti szerepét három további tényező is erősíti: A magyar erdőtörvény az erdő látogatását mindenki számára ingyenesen biztosítja. Másrészt a Bejárható Magyarország Program 2013-as indulása óta jelentős állami források és a kormányzat stratégiai munkája erősítette a természetközeli turizmust. Harmadrészt a közjóléti célú erdei infrastruktúra fenntartását és fejlesztését jelentős részben az állami tulajdonú erdészeti társaságok gazdálkodása finanszírozza, így a működtetés nem terheli a költségvetést - írja az AM.

EZ IS ÉRDEKELHET

A megnyitón elhangzott, ez a gazdasági modell biztosítja azt, hogy évente 40-50 millió alkalommal látogathassunk az erdőbe. 2010 és 2023 között a kormány 42 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztést támogatott az állami erdészeti társaságok területén. Maga a cégcsoport pedig saját forrásból csaknem 53 milliárd forintot költött közjóléti-turisztikai feladatai ellátására. Az állami erdészeti társaságokat irányító Agrárminisztérium elkötelezettsége töretlen az erdei turisztika fejlesztése mellett. Ezért a szaktárca a jövőben is szorosan együtt dolgozik mindazokkal a partnerekkel - kiemelten az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársággal -, akik elkötelezettek a fenntartható erdei turizmus fejlesztésében - hangzott el a rendezvényen.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?