Vissza kell adni a kalocsai paprika jó hírét

agrarszektor.hu
A kalocsai paprika rég rangjának biztosításáról, jó hírének visszaállításáról beszélt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a szeptember 17-én, a Kalocsai Paprikafesztivál nyitóünnepségén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fazekas úgy véli, ezt kizárólag a termelők és a feldolgozók és a kormány támogatásával lehetne megvalósítani. 

Nyitó beszédében méltatta továbbá a város történelmi múltját és Kalocsa több nevezetes védjegyét is, kiemelve a kalocsai hímzést és a paprikát, amire szerinte büszkén és méltán építhet a város. A régi nívó visszaállításához azonban feltétlen szükséges a rendezvény közösségformáló erején kívül a termelők és a vidékfejlesztési tárca összefogása, hogy a kalocsai paprika termesztése, feldolgozása és értékesítése ugyanolyan több ezer helyi lakosnak munkát adó ágazat lehessen, mint egykor.

"Vissza kell szerezni az elveszített hazai és külföldi piacokat, és ki kell szorítani a silány importterméket hazánkból" - mondta Fazekas, és emlékeztetett mindenkit, hogy Makó és térsége hasonló gondokkal küzd a hagymát illetően, de az elmúlt évben hozott intézkedések bíztatóak, csak úgy, mint a tokaji borvidék fejlesztésével kapcsolatban hozott döntések - írja a hvg.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?