Fiatal Gazdákét Díj odaítéléséről döntött az AGRYA Országos Gyűlése (Sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Az AGRYA Elnöksége 2012. február 3-án megalapította a Fiatal Gazdákért Díjat. A Díj két kategóriában kerül kiosztásra. A "Fiatal Gazdák együttműködésének támogatásáért" kategóriában a Díjat azok kapják, akik kiemelkedő, hosszú időn át tartó munkájukkal elősegítették a Fiatal Gazdák közötti együttműködés elmélyülését, kiemelkedő közösségi munkát végeztek, a közösségük elismert tagjaiként végzett munkájuk példaként szolgálhat. A kategória díjazottai kizárólag az AGRYA tagjai vagy volt tagjai közül kerülhetnek ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "Fiatal Gazdák támogatásáért" kategóriában a Díjat azok a személyek, szervezetek, csoportok kapják, akik/amelyek kiemelkedő és önzetlen munkájukkal segítették a Fiatal Gazdák szakmai fejlődését, gyakorlati ismereteinek bővülését, magánemberként személyes életútjuk, szakmai munkásságuk példaként szolgálhat a Fiatal Gazdáknak.

 

Az AGRYA Országos Gyűlése 2012. február 25-én döntött a Fiatal Gazdákért Díj díjazottairól.
A Fiatal Gazdák együttműködésének támogatásáért kategóriában Simon Attila kapta a Fiatal Gazdákért Díjat.
Simon Attila az AGRYA egyik alapító tagja. Az elmúlt években a Szövetség választott tisztségviselőjeként, alelnökeként kiemelkedő munkát végzett annak érdekében, hogy az AGRYA nemzetközi kapcsolatai kialakuljanak, fejlődjenek. Személyes közreműködésének köszönhetően vált az AGRYA a brüsszeli székhelyű CEJA - Fiatal Gazdák Európai Tanácsa tagjává. Simon Attila gyakorló gazdálkodóként is hasznos tagja a Fiatal Gazda közösségnek. Innovatív szemlélete, nyitottsága, közvetlen személyisége, saját kertészetének fejlődése jó példaként szolgálnak.

 

A Fiatal Gazdák támogatásáért kategóriában a Magyar Rádió Hajnal-táj című műsora kapta a Fiatal Gazdákért díjat.
Hajnal-táj című műsorban hosszú évek óta rendszeresen jelennek meg olyan tudósítások, amelyek a Fiatal Gazdák tevékenységével, az agrár generáció-váltással foglalkoznak. A műsor készítői személyükben is érzékenyek a generációs ügyre. A tárgyilagos, pontos tudósításaik segítséget nyújtanak abban, hogy érintettek gyorsan megkapják a kimondottan számukra fontos szakmai információkat. A Fiatal Gazdák életét, tevékenységét bemutató portrék nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar mezőgazdaságról a közvéleményben kialakuló kép árnyaltabbá és pontosabbá váljon. A díjat Újhelyi Zoltán, a Magyar Rádió vezérigazgató-helyettese és Czifra Szilvia, a műsor szerkesztője vette át.

A Fiatal Gazdákét Díjakat Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, a megalakulás alatt levő Fiatal Gazdákért Díj Bizottság felkért elnöke adta át.

 

Budapest, 2012. február 25.

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06