Program indul a durumrozs népszerűsítésére a Nyíregyházi Főiskolán

agrarszektor.hu
Az egyik legegészségesebb lisztalapanyag, a hazai nemesítésű hungaro durumrozs termesztési lehetőségeit és élelmiszeripari feldolgozását népszerűsítő program indul a Nyíregyházi Főiskolán - hangzott el Lenti István főiskolai tanár, Vágvölgyi Sándor tanszékvezető főiskolai tanár és Kelemen Béla ötletgazda közös nyíregyházi sajtótájékoztatóján pénteken.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

A durumrozs a búza és a rozs legjobb tulajdonságait egyesítő, mesterségesen előállított fajhibrid, a tritikálé egyik magas fehérjetartalmú fajtája, amelyet a kisvárdai Kruppa József nemesített.

A gabonaféle lisztjéből készített pékárukban a búzáénál magasabb az esszenciális aminosav- és ásványianyag-tartalom, emellett E- és B-vitaminok és rostanyagok tekintetében nagyjából kétszeres többet tartalmaz, mint a búzaliszt, szénhidráttartalma azonban tíz százalékkal alacsonyabb.

A gabonaféle szélesebb körű megismertetését és elterjesztését célozza az a program, amelyben a Nyíregyházi Főiskola műszaki és mezőgazdasági karának agrártudományi tanszéke és az intézmény Agrár- és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézete közösen vesz részt.

A projekt első elemeként április 4-én Vetőmagtól a terített asztalig - Tudatos táplálkozással a fenntartható Magyarországért címmel tanácskozást szerveznek a főiskolán.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?