Harminc év múlva már senki sem eszik húst a híres milliárdos szerint

agrarszektor.hu
Harminc év múlva már nem ölnek az emberek húsukért állatokat a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson lemezkiadó azt állítja, hogy addigra minden fehérjeforrás növényi, vagy sejttenyészet alapú lesz. A milliárdos összefogott Bill Gates-szel és a Cargillal is egy olyan amerikai cégben, amely különleges módon állít elő húsokat.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Minden hús tiszta és növényi alapú lesz harminc év múlva, és valamennyi ugyanolyan ízű lesz - állította egy közelmúlbeli blogbejegyzésében Richard Branson híres brit lemekiadó milliárdos, aki telekommunikációs és űrhajózási céget is alapított. Ha ez valóra válik, szerinte nem kell majd az állatokat leölni a húsuk miatt.

Az Independent cikkében Branson azzal érvelt, hogy az állattenyésztés az üvegházhatású gázok 18 százalékát termeli, ami sokkal jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez és a környezetromláshoz, mint a közlekedés bármely formája, illetve a járművek kipufogógázai. A férfi néhány évvel ezelőtt felhagyott a marhahús-fogyasztással, elsősorban azért, mert összefüggést látott a nagyüzemi szarvasmarhatartás és az esőerdő-pusztulások között. A közelmúltban pedig szembesült a vágóhidakon uralkodó körülményekkel is - tette hozzá a lap szerint.

A múlt hónapban a brit milliárdos csatlakozott Bill Gates-hez, a Microsoft társalapítójáhozhoz, illetve az óriás amerikai agrárvállalathoz, a Cargillhez. Közösen fektettek be egy Memphis Meats nevű amerikai cégbe, amely húsokat állít elő önreprodukálásra képes állati sejtekből. Az új cég hosszú távú célja, hogy úgy lehessen kielégíteni a világ növekvő fehérjefogyasztását, hogy közben csökken a termőföld, a takarmány és a víz iránti szükséglet.

A világon az emberek többsége szereti a húst, és sok kultúrának, hagyománynak a húsfogyasztás a magja és az alapja. A hagyományos hús előállítása azonban kihívást jelent a környezetre, az állatokra és az emberi egészségre nézve is - hangsúlyozza a milliárdos üzletember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?