Hihetetlen! Ki nem találnád, miből készül a jövő szupertakarmánya

agrarszektor.hu
100 ezer dolláros támogatást fog kapni a Cawthron Institute az új-zélandi kormánytól, hogy segítséget nyújtson egy nagyszabású projektben. A projekt célja olyan állati takarmánykiegészítőt készíteni egy, Új-Zéland partjainál őshonos vörös hínárfajból, amely csökkenti a szarvasmarhák üvegházhatású gáz-kibocsátását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Cawthron Institute számára a pénzt a Sustainable Food and Fibre Futures nevű pénzalap fogja biztosítani, jelentette be az új-zélandi miniszterelnök és a földművelésügyi miniszter az intézetnél történt meglátogatása során. Damien O'Connor, az új-zélandi földművelésügyi miniszter elmondta, hogy a táplálékkiegészítő jelentősen visszafoghatja az állati eredetű üvegházhatású gáz-kibocsátást, ami pedig nagy segítség lehet a gazdáknak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A korábbi kísérletek azt bizonyítják, hogy az Asparagopsis armata nevű hínárféle fogyasztása akár 80%-kal is visszafoghatja a szarvasmarhák üvegházhatású gázok kibocsátását. Más, hasonló okból kifejlesztett termékek átlagosan 10-20%-os hatásfokkal működnek csak.

Ausztrál kutatások szerint, ha a világ szarvasmarha tenyésztőinek csak a 10%-a átállna erre a hínáralapú táplálékkiegészítőre, az olyan hatással lenne, mintha 50 millió autót visszavonnánk az utakról

- mondta Damien O'Connor.

A gazdák nagyon keresnek minden olyan eszközt, amivel alacsonyan tarthatják az üvegházhatású gáz kibocsátásukat, és ennek a kiegészítőnek a használatával magasabb áron értékesíthetnék a megtermelt tejet és húst. Nem mellékes az sem, hogy a táplálékkiegészítő előállítása és kivitele során számos új munkahely is keletkezni fog.

A cikk eredeti nyelven az RNZ oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06