Óriási változások jönnek az Európai Unióban: ez vár a termelőkre a jövőben

Óriási változások jönnek az Európai Unióban: ez vár a termelőkre a jövőben

MTI
Az Európai Unió (EU) kész fokozni a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzéseit - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az ENSZ 27. nemzetközi klímakonferenciáján (COP27) az egyiptomi Sarm-es-Sejkben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Bizottság alelnöke jelezte, az EU 2030-ig a korábbi 55% helyett legalább 57%-kal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es értékhez képest. Aláhúzta: az ukrajnai háború sem tántoríthatja el a tömböt attól, hogy megtegye a szükséges erőfeszítéseket céljai elérése érdekében.

Az Európai Unió azért van itt, hogy előre, ne pedig hátrafelé haladjon

- szögezte le Frans Timmermans.

Timmermans tagadta, hogy az EU "gázlázban égne", miután az ukrajnai háború miatt csökkenteni kényszerült orosz energiafüggőségét, és új források után kellett néznie. Aktivisták kevesellték a bejelentést, amely szerintük a közelébe sem ér a klímaváltozásnak leginkább kitett országok követeléseinek.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) októberben figyelmeztetett, hogy a kontinens nem halad jó úton, ha el akarja érni célkitűzését. 2021-ben ugyanis újra nőtt a károsanyag-kibocsátás a koronavírus-járvány utáni fellendülés miatt. Az EU a világ harmadik legnagyobb szennyezője Kína és az Egyesült Államok után, de egyben ő rendelkezik az egyik legnagyratörőbb klímapolitikával. Az uniós tagállamok korábban megegyeztek, hogy 2030-ig 55%-kal csökkentik a károsanyag-kibocsátást, 2050-re pedig a zéró emissziót tűzték ki célul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?