Fontos döntést hoztak a Veresegyházi Medveotthonban: ez minden látógatót érint

Fontos döntést hoztak a Veresegyházi Medveotthonban: ez minden látógatót érint

agrarszektor.hu
Veresegyházon működik Magyarország és Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol mára már többféle állatot is lehet látni. A több mint húsz éve létrehozott intézmény akkor nemes célt vállalt: a világban található, mentett állatok egy részének igyekszik végső otthont nyújtani. Több hazai állatkertből is kerültek már ide lakók. Fontosnak tartják, hogy az eredeti élőhelyükhöz hasonló körülményeket tudjanak biztosítani számukra. A medvékkel és a farkasokkal zoopedagógiai előadásokat, látványetetéseket, csoportvezetéseket is tartanak. A látogatók eddig mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de ez a lehetőség mostantól megszűnik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Eddig a látogatók mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de az állatok cukorsokkot kaptak. Az újranyitás után, több látogatói jelzésnek és a szakemberekkel közös egyeztetésnek köszönhetően már nem lehet a továbbiakban mézzel etetni a medvéket a Veresegyházi Medveotthonban - írta meg a HVG.hu a Szeretlek Magyarország portál értesüléseire hivatkozva.

A medveotthon 1998 végén nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelyeként, ahol 39 mentett barnamedve élhet 3,5 hektárnyi területen. A park tavasztól télig népszerű a látogatók körében is, részben épp azért, mert a medvéket hosszú fakanalakon a bejáratnál osztogatott mézzel lehetett etetni. Ez a lehetőség szűnt most meg, illetve alakult át egészségesebbé.

Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden medvénél normalizálodott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnék átszoktatni az állatokat - derült ki a Medveotthon közleményéből.

A hírlevél szerint az új lehetőség be is vált. A látogatók így 300-500-600 forintért vásárolhatnak zöldség-gyümölcs poharakat az etetéshez.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?