Ezt sokan nem tudják: így tehető tartósabbá és finomabbá a fokhagyma
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A csíráztatott magvaknak és az azokból készült termékeknek fontos élettani jelentősége van.
Olyan jelentős dolog derült ki a brokkoliról, hogy akár meg is változhat róla az emberek véleménye.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Oda kell figyelni, mert egyáltalán nem mindegy, miből mennyit eszünk a karácsonyi időszakban.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Jelentős mértékben nőtt a hazai és az európai gombafogyasztás az elmúlt években.
Már napi egy pohár tej elfogyasztásával is sokat tehet az ember szervezete kiegyensúlyozott működéséért.
A retek nem csak egészséges, hanem finom is, ráadásul a különböző fajtákat nem csak nyersen, hanem főzve is elkészíthetjük.
Októbertől egész Franciaországban meg fog változni a bagett és a kenyérfélék receptje.
A szakemberek szerint a laktózérzékenység tüneteit számos más betegség is kiválthatja.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
A csicseriborsó, az édesburgonya, a homoktövis, a cirok és a kendermag is a jövő szuperélelmiszere lehet.
Magyarország bővelkedik vadban, de az ára miatt csak kiemelt ünnepeken fogyasztjuk.
A libatop a kertekben és a nem művelt területeken való tömeges előfordulása és a magas kalcium-, fehérje- és vastartalma miatt fontos „vadon termő zöldségnövénynek" számít.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Idén 1087 termelő 2.821 hektáron termeszt görögdinnyét, ez 14%-kal több, mint az elmúlt évben.
Nagyszabású kampány indult a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére Magyarországon.
A piacokon és a boltokban 2000 és 5000 forint között is árulják a szamócát, de, ha valaki magának leszedi, ennél jelentősen kedvezőbb áron juthat hozzá.
Az árak kisebb emelkedése esetén a gazdák már pénzüknél lennének, erre van is esély a következő hónapokban.
Volumenében nem túl jelentős a szlovák mezőgazdaság kibocsátása, de így is fejlett az élelmiszerfeldolgozás az északi szomszédnál.
Wojciechowski szerint a támogatásnak az ösztönzőkre kellene alapulnia, nem az akadályokra.
Kizárólagos irányítást szerez az East Grain és leányvállalatai felett az AGROFERT.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.