Egyre több mezőgazdasági dolgozót fertőz meg a vírus az USA-ban

Egyre több mezőgazdasági dolgozót fertőz meg a vírus az USA-ban

agrarszektor.hu
A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vizsgálócsoportot küld Washington államba, miután négy mezőgazdasági dolgozónál felmerült a madárinfluenza gyanúja. Az eset újabb aggodalomra ad okot a közegészségügyi szakértők körében, különösen annak fényében, hogy az Egyesült Államokban idén már több mint két tucat mezőgazdasági dolgozó és számos tejelő szarvasmarha fertőződött meg a vírussal - írja a Reuters.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A washingtoni egészségügyi minisztérium közlése szerint a négy érintett személy egy fertőzött tojástermelő farmon dolgozott, ahol a védőfelszerelés használata nem volt következetesen betartatva. A munkások enyhe légúti tüneteket, valamint kötőhártya-gyulladást tapasztaltak, és vírusellenes kezelésben részesültek. A farmon mintegy 800 000 csirkét kellett leselejtezni a vírus miatt, amely a helyi mezőgazdasági minisztérium szerint vadmadarakból származott.

Roberto Bonaccorso, a washingtoni egészségügyi minisztérium szóvivője hangsúlyozta, hogy egyelőre nincs bizonyítékuk az emberek közötti átvitelre. Ennek ellenére a CDC fokozott óvatosságra int, különösen azok esetében, akik fertőzött állatokkal kerülnek kapcsolatba. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy Kalifornia és Washington állam szezonális influenza elleni védőoltást kíván beadni a mezőgazdasági dolgozóknak. A virológusok szerint ugyanis a madárinfluenza és a szezonális influenza egyidejű jelenléte növelheti a vírus mutációjának, illetve az emberek közötti könnyebb terjedésének kockázatát, ami potenciálisan világjárványhoz vezethet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 22. 11:29