JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Magyarországon egy ember évente átlagosan mintegy 4,2 kilogramm halat fogyaszt, mint az Európai Unió más országaiban. A hazai fogyasztás mintegy felét a hazai termelésű halak adják.
A haltermelők célja, hogy a magyar éves fejenkénti fogyasztás néhány éven belül 6 kilogrammra emelkedjen. Éves szinten az ágazat árbevétele 20-25 milliárd forint körül alakul.
A magyarok jellemzően a karácsonyi ünnepkör idején fogyasztják el az éves mennyiség mintegy harmadát. Karácsonykor az emberek főként a pontyot keresik. Ez a halféle teszi ki a karácsonyi fogyasztás 85 százalékát. A fennmaradó hányadot egyebek között az afrikai és a szürkeharcsa, a busa és a süllő adja. A ponty kilója most 700-800 forint, de a szakember szerint közvetlenül az ünnep előtt néhány helyen az ár csökkenhet valamelyest.