2024. szeptember 8. vasárnap Mária, Adrienn

Na, ezért fenyeget megint húsdrágulás!

agrarszektor.hu
Az amerikaiak csúcsokra lökik a kukoricaárakat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Közel három hónapos csúcsra emelkedett a kukorica árfolyama a héten, miután az Egyesült Államok az elemzők által vártnál nagyobb mennyiségű tengerit exportált részben a megugró japán kereslet miatt. Egy hosszú távú áremelkedés kedvezhet azoknak a hazai gazdáknak, akiknek vannak tavalyi kukoricakészletei, de kifejezetten hátrányos lehet az állattenyésztőknek a takarmányozási költségek növekedése miatt.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai szerint az Egyesült Államok 1,7 millió tonna kukoricát exportált a január 30-ával záródó héten. A Bloomberg által készített elemzői konszenzushoz képest meglepetést okozott az adat, ugyanis a szakértők 1,4 millió tonna tengeri értékesítésével kalkuláltak.

A várt felett alakuló export mögött részben a megugró japán kereslet állhat. A távol-keleti ország jelezte, hogy a soron következő időszakban növelni fogja az Egyesült Államokból importált kukorica mennyiségét, mert a kanadai szállítmány már kétszer késve érkezett.

A kukorica árfolyama csütörtökön 447 dollár felé emelkedett, ami közel 3 hónapos csúcsot jelent.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?