Az a legnagyobb gond, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek

agrarszektor.hu
Komoly probléma továbbra is Magyarországon, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek. Azok körében viszont, akik a reggeli étkezést választják, ma a szendvics a legnépszerűbb, de hosszabb távon egyes előrejelzések szerint nagyobb szerepet kaphatnak a gabonapelyhek is.

Jövő héten ismét együtt a hazai agrárszakma az Agrárszektor konferencián Siófokon!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Nagy István, Áder János, Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A lakosság 30 százaléka üres gyomorral indul munkába, vagyis Magyarországon sokan egyáltalán nem reggeliznek - derül ki a Cornexi Food Kft. közleményéből. Akik ma kitartanak a reggeli érkezés mellett, azok körében a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Egyes adatok szerint az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat kilogramm.

Ugyanakkor a Cornexi szerint a reggeli gabonapelyhek várhatóan profitálnak a növekvő egészségtudatossági trendekből és a fogyasztói vásárlóerő lassú növekedéséből. Ebben a kategóriában az előrejelzések azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene és értéke is növekedhet. A vásárlók számában további bővülés várható, ahogy egyre több termék készül egészséges és természetes összetevőket tartalmazó receptúra alapján. Azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak, hogy gabonapelyheket vásároljanak, növelik majd fogyasztásukat, illetve új termékeket és ízeket is kipróbálhatnak.

Nyolcszázmilliós forgalom
A Cornexi Magyarország tradicionális müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként ismert. A vállalat termelését hatszázmillió forintot meghaladó beruházással tavaly helyezték át Enyingről a székesfehérvári ipari parkba. A cég éves forgalma meghaladja a nyolcszázmillió forintot és csaknem száz termékkel van jelen a piacon.

A Cornexi - a növekvő egészségtudatosásgra alapozva - hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdte meg székesfehérvári üzemében. A cég közleménye szerint a hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád.

A társaság három új terméket dolgozott ki: a kakaós gabonagolyó, a kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba. Idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapehelyből várhatóan mintegy 40 tonnát gyártanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?