Az a legnagyobb gond, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek

agrarszektor.hu
Komoly probléma továbbra is Magyarországon, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek. Azok körében viszont, akik a reggeli étkezést választják, ma a szendvics a legnépszerűbb, de hosszabb távon egyes előrejelzések szerint nagyobb szerepet kaphatnak a gabonapelyhek is.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!

NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!

A lakosság 30 százaléka üres gyomorral indul munkába, vagyis Magyarországon sokan egyáltalán nem reggeliznek - derül ki a Cornexi Food Kft. közleményéből. Akik ma kitartanak a reggeli érkezés mellett, azok körében a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Egyes adatok szerint az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat kilogramm.

Ugyanakkor a Cornexi szerint a reggeli gabonapelyhek várhatóan profitálnak a növekvő egészségtudatossági trendekből és a fogyasztói vásárlóerő lassú növekedéséből. Ebben a kategóriában az előrejelzések azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene és értéke is növekedhet. A vásárlók számában további bővülés várható, ahogy egyre több termék készül egészséges és természetes összetevőket tartalmazó receptúra alapján. Azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak, hogy gabonapelyheket vásároljanak, növelik majd fogyasztásukat, illetve új termékeket és ízeket is kipróbálhatnak.

Nyolcszázmilliós forgalom
A Cornexi Magyarország tradicionális müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként ismert. A vállalat termelését hatszázmillió forintot meghaladó beruházással tavaly helyezték át Enyingről a székesfehérvári ipari parkba. A cég éves forgalma meghaladja a nyolcszázmillió forintot és csaknem száz termékkel van jelen a piacon.

A Cornexi - a növekvő egészségtudatosásgra alapozva - hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdte meg székesfehérvári üzemében. A cég közleménye szerint a hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád.

A társaság három új terméket dolgozott ki: a kakaós gabonagolyó, a kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba. Idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapehelyből várhatóan mintegy 40 tonnát gyártanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Felszín alatti csepegtető öntözés (SDI) (x)

Az SDI (Felszín alatti csepegtető öntözés) a mikroöntözés fogalmához talán leginkább közel eső öntözési mód, amivel a gyökérzónába juttatjuk az öntözővizet, és ezzel együtt a vízbe kevert tápanyagot.

KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?