A szakmai csúcsszervezet is beszállt a dinnyeharcba

agrarszektor.hu
Csatlakozik a piaci szereplőket tömörítő Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) ahhoz, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hatósági és etikai eljárást kezdeményez a Tesco-Global Áruházak Zrt. ellen. A hazai dinnyepiacon az váltott ki botrányt, hogy a Tesco kilónként 99 forintra csökkentette a magyar dinnye fogyasztói árát, és az üzletlánc akciója visszahathat a felvásárlási árakra is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Barátságtalan lépés, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. a magyar dinnyeszezon megkezdésekor kezd árcsökkentésbe - áll a Fruitveb közleményében. A terméktanács csatlakozik a NAK-hoz, amely hatósági és etikai eljárást kezdeményez az üzletlánc durvának tartott akciója miatt. Ezen kívül a Fruitveb is kéri a Tesco eljárásának kivizsgálását - áll a közleményben.

A termelők körében az váltott ki elégedetlenséget, hogy a Tesco 99 forintra csökkentette a magyar dinnye kilónkénti fogyasztói árát. Ahogy az agrárszektor.hu korábbi cikkében is megírta, a durva árcsökkentés miatt elképzelhető, hogy a termelők idén is demonstrálni fognak. Attól tartanak ugyanis, hogy veszteséges lesz a dinnyeértékesítés, ha az alacsony fogyasztói árak a felvásárlási árakra is visszahatnak.

A Fruitveb az elmúlt évekhez hasonlóan többször egyeztetett az áruházláncok képviselőivel annak érdekében, hogy a hazai dinnye megjelenésekor az áruházláncok felvehessék kínálatukba a magyar dinnyét - rögzíti a közlemény. A terméktanács szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. árcsökkentési akciója a vásárlók megtévesztését is eredményezi, mert időben egybeesik az Agrármarketing Centrum (AMC) és a NAK dinnyeszezont bevezető kóstoltatási akciójával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?