Az a söröző minőségi, ahol jól csapolnak

agrarszektor.hu
A vendégek majdnem 50 százaléka szerint azok a sörözők számítanak minőséginek, ahol a sört szakszerűen csapolják. Fontos még azonban, hogy a kiszolgálás során mennyire figyelnek egy adott helyen a részletekre. Ugyanakkor a sörök minőségét jelentősen befolyásolja, milyen alaposan mosogatják el a poharat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jelentősen befolyásolja a sörök minőségét, mennyire hozzáértő a vendéglátóhely - írja közleményében a Dreher. A sör megfelelő szénsavassága, hőfoka, habjának mennyisége és állaga egyaránt fontos. Nem mindegy például, milyen alapossággal mosogatják el a poharakat, amelyekbe a sör kerül. A leghatékonyabb hatást a kézi mosogatással érhető el. A nem megfelelően mosogatott és tárolt pohár falán mikroszennyeződések maradhatnak, amelyek - a csapolást megelőző megfelelő hideg pohárzuhany nélkül - túlzott habzáshoz vezethetnek. Ha viszont a nem megfelelően képzett hab nélkül kapjuk meg a sörünket, akkor az hamarabb oxidálódik, és az ízhatások nem érvényesülnek kellőképen.

A közelmúltban egy felmérésből kiderült, hogy a résztvevők 6,6 százaléka egyáltalán nem figyel arra, ki és hogyan csapolja számára a sört. A fogyasztók majdnem fele (46,5 százalék) viszont úgy érezte, ha látja, hogy szakszerűen folyik a csapolás, rögtön tudja, hogy minőségi helyen jár.

A vendégek majdnem 40 százaléka szerint ha a sörözőben a részletekre is odafigyelnek a kiszolgálás során, az szintén arra utal, hogy megbízható helyen járnak. A sörök frissessége a vendégek 21,7 százaléka szerint, a nagy sörválaszték a 15,4 százaléka, az információnyújtás az egyes sörökről pedig 14,8 százalék szerint fontos.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02