Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
"Idén a Dubicz Borászat és Szőlőbirtokra esett a választásunk, az ő boraikat lehet majd kapni a Sziget Kft. rendezvényein" - mondta Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója a nyári fesztiválszezonra szánt borokat bemutató sajtótájékoztatón. A Borháló így idén már harmadszor lesz az öt nagy nyári Sziget-fesztiválon - a Volton, a Balaton Soundon, a Szigeten, a B.my.Lake-en és a Strand Fesztiválon - a vendéglátó egységek kizárólagos borbeszállítója.
Ezúttal a korábbiaknál szorosabb pincészet-kereskedő együttműködés eredményeként, a két fél - szakértelmük egyesítésével - együtt alkotta meg a Sziget alapborait, illetve együtt válogatták ki a rendezvényeken kínált palackos szortimentet.
A Borhálónak az elmúlt két év szigetes tapasztalatai mellett a cég által szervezett évi mintegy ezer borkóstoló visszajelzései, valamint a vendéglátós partnerektől érkező információk is segítettek a vásárlói igények letapogatásában, hogy ennek megfelelően alkossák meg a Dubicz birtokigazgatója, Krizsai Józseffel közösen az idei Sziget-fesztiválok csapra szánt borait. A fehér alapbor "Sziget White 2017 - for the cool ones", a rozé "Sziget Rosé 2017 - for the ones in love" fantázianéven kerül forgalomba.
"A fesztiválboroknak üdének, karakteresnek, fiatalosnak kell lenniük, akkor igazán jók, ha mindenki talál bennük valami szerethetőt" - hangsúlyozta Dunai Bernadett, a 110 hektáron szőlőt termesztő borászat társtulajdonosa.
A fehér alapbor gerincét kétötöd rész sauvignon blanc adja, a maradék háromötöd rész három további fajtából jön össze: chardonnay, pinot blanc és muscat ottonel. A rozéfröccsök az eladott mennyiséget tekintve az utóbbi években nemcsak felzárkóztak a fehérek mellé, hanem le is körözték őket. Az alkotók a Sziget Rosé esetében is intenzív, illatos alapborra törekedtek, amely háromötöd rész pinot noirból, kétötöd rész kékfrankosból áll össze.
A két alapbort hűtve, oxigéntől elzárva, acéltartályokban tárolják a pincészetben. Annak érdekében, hogy a gyors kiszolgálást biztosító csapológépekből mindig hibátlan, üde bor kerüljön a poharakba, a Borháló a rendezvények ideje alatt 10 literes bag-in-box, vagyis zsákos-dobozos kiszerelésben frissen letöltve, rugalmasan szállítja az alapborokat a helyszínekre. "A tavalyi 30 százalékos emelkedés a fesztiválokon való borfogyasztásban nagy részben annak köszönhető, hogy meg tudtuk oldani a bag-in-boksz megoldással, hogy az extrém hőségben is hideg italok kerüljenek ki a pultokból, így a fröccs valós alternatívájává válhatott a sörnek" - közölte Kathona.
A vörös alapbor 0,75-ös normál palackokban lesz kapható, ez egy gyümölcsös, barrique-jegyeket mutató 2016-os cabernet franc-kékfrankos házasítás, ami a "Sziget Red 2017 - for the hot-blooded" fantázianevet kapta.
"Az alapborok decije 450 forintba fog kerülni, ahogy az elmúlt két évben is" - mondta Kathona az agrárszektor.hu kérdésére, de elérhetők lesznek prémium, palackos borok is. A Borháló a 2018-as nyári szezonban egyébként nemcsak a Sziget-fesztiválokon működik közre, hanem például az EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján is.