Megállapodást kötöttek a kelet- és közép-európai országok pékszövetségei

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá egymással a magyar, a szlovák, a lengyel, a cseh és a román pékszövetségek tagjai a Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón. Az elfogadott nyilatkozat szerint a szervezetek egyetértenek az Európai Bizottság kezdeményezéseivel, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban. A csúcstalálkozó résztvevői ezen kivül abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el, és írtak alá a Magyar Pékszövetség, a Szlovák Pékszövetség, a Lengyel Pékszövetség, a Román Pékszövetség, valamint a Cseh Pékszövetség képviselői a 2018. június 9-én Budapesten megrendezett Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón - írja a Magyar Pékszövetség. A nyilatkozat szerint a pékszövetségek üdvözlik az Európai Bizottság kezdeményezéseit, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban, különös tekintettel az élelmiszer-ellátási lánc működésének javításával foglalkozó magas szintű fórumra, valamint a termelői szervezetek, beleértve a szövetkezetek fejlődéséhez hozzájáruló intézkedésekre.

A találkozó résztvevői az ajánlások alapján abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat. Továbbá abban is megállapodtak, hogy a fentiekben egyeztetett tevékenységek területén elért eredményeiket a jövőbeli közös együttműködés céljából megosztják egymással.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?