Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
"Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat.
Ennek egyik példája volt
majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa a budapesti Hold utcai piacon megtartott eseményen.
Vértes szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga - a melasz - Dél-Amerikából érkezett, a whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és sima malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés adja. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát a hazai kamilla egészíti ki.
Az új italok előállításával a főzde célja az italkultúra fejlesztése, de emellett a pálinkákról sem feledkezik meg, ezen a területen is várhatók újdonságok, új ízek. Kérdésünket, hogy lesz-e új párlat, kísérleteznek-e valami újdonsággal a főzdetulajdonos azzal hárította el, hogy ha lenne sem mondhatná még el. A jelenlegi párlatok pedig már elérhetőek az italnagykereskedésekben, éttermek kínálatában, de magánszemélyként is van lehetőség vásárlásra a főzde saját webshopjában.
Egy korábbi interjúnkban Vértes azt is elárulta, hogy nem lenne rossz, ha a pálinka mellett be tudnának rendezkedni a whisky állandó készítésére is, mert a pálinkafőzés szezonális.
- mondta a tulajdonos.