Ezek most a legjobb pálinkák Magyarországon: mutatjuk, melyek azok
Átadták a Brillante-2024 Nemzetközi Párlatverseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon.
Átadták a Brillante-2024 Nemzetközi Párlatverseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon.
Több százezer forintot bukhatnak a magyar pálinkafőzdék januártól az új szabályozás miatt.
Ha a magánfőzés során nem tartjuk be a szabályokat, akkor akár 200 ezer forintos bírságot is kaphatunk.
Az Agárdi Pálinkafőzde öt új termékkel bővíti kínálatát, amelyek október 1-től elérhetők.
Az Európai Bizottság 3 újabb magyar agrártermék elnevezését jegyezte be, amelyek a Borzag pálinka, a Sárréti kökénypálinka és a Szabolcsi alma.
A brutális drágulás komoly gondokat okoz a vidéki pálinkafőzőknek, a minőségi párlatok esetében még 30-40%-os áremelkedés sem elképzelhetetlen.
Egyre kevesebb pálinkát iszunk, rohamosan csökken a fogyasztók száma hazánkban, lépésre készülnek a pálinkakészítők.
Elképesztően népszerű a magyarok körében a csipkebogyó, a lekvárt is sokan keresik, de az olaj is kedvelt.
Jelentősen megugorhat a pálinka ára Magyarországon, nehéz helyzetbe került ez az ágazat is.
2022. október 13-án mutatkoztak be a világ első, kereskedelmi forgalomban is kapható amforában érlelt pálinkái az Agárditól.
Megvolt a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadója.
Hatalmasat lépett előre a magyar pálinkakultúra.
Ki nem találnád, melyik pálinka részesült most uniós oltalomban.
Csúnyán lebukott a csaló.
Illegális szeszfőzdét találtak a pénzügyőrök.
Közösen fejleszti a pálinkaszektort a MATE és a Pálinka Nemzeti Tanács.
Két új tétellel gazdagodott a Mezőgazdasági Múzeum gyűjteménye.
Padlóra kerülhet az ágazat?
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját.
Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott a brit Great Taste Awards.
A szakember szerint az agrár- és az élelmiszerban a kapacitásnövelő beruházások a második félévben, vagy inkább jövőre indulhatnak be.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont