Ez a legjobb pálinka Magyarországon 2024-ben: mutatjuk, melyik az

Ez a legjobb pálinka Magyarországon 2024-ben: mutatjuk, melyik az

agrarszektor.hu
A 11. alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny kiemelten hozzájárul a magyar pálinkakultúra építéséhez, a fogyasztók tájékozódásának elősegítéséhez, valamint nemzeti italunk hitelének és ismertségének erősítéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter a verseny díjátadó ünnepségén.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tárcavezető kiemelte, ezen az eseményen választják ki Magyarország legjobb pálinkáját és legeredményesebb pálinkafőzdéjét, éppen ezért az ilyen megmérettetéseken elismeréssel kell adózni azoknak, akik e nemes italt készítik, és akik pohárba varázsolják a gyümölcsök hamisítatlan esszenciáját. Nagy István kifejtette, a pálinka több mint egy szeszes ital a magyarok számára. A pálinka ugyanis az egyes számú hungarikumunk, amit nemzeti kincsként tartunk számon. Az elmúlt 30 évben a magyar pálinka visszanyerte méltó rangját a gasztronómiában, a vendéglátásban és az idegenforgalomban, köszönhetően az elkötelezett főzdéknek, kereskedőknek és vendéglátóipari szakembereknek.

Az agrárminiszter felidézte, a pálinkatörvény 2008-as bevezetése és a 2004-ben megszerzett európai uniós védjegy, valamint a 2011-ben elért eredetvédettség mind hozzájárultak a pálinka minőségének és hírnevének növeléséhez. Köszönet illeti a gazdákat és a termelőket, akik kiváló minőségű magyar gyümölcsöt biztosítanak a jó pálinkához - emlékeztetett Nagy István. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka idei versenyére 341 nevezés érkezett, amelyek közül 286 részesült elismerésben, 29 arany, 146 ezüst és 91 tétel bronz minősítést kapott. A díjátadó részeként átadták Magyarország legjobb pálinkája 2024. díjat is, amelyet a húsz éves tapasztalattal rendelkező Brill Pálinkaház Vilmoskörte pálinkája érdemelt ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?