Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Sokan tudják, hogy a pulykahús a fehér húsokhoz - például a csirkéhez vagy a nyúlhoz hasonlóan - kifejezetten egészséges, alacsony zsír- és magas fehérjetartalmú húsféleség. A meghatározó áruházláncok idén is az elmúlt évekhez hasonló áron kínálják pulykahúst: kilogrammonként 1500 forint körüli fogyasztói árat jeleztek a mellfilére, az akciós ár ennél persze olcsóbb is lehet.
A termelt pulykahús mennyisége folyamatosan csökken Magyarországon: az idei szűk 100 ezer tonna 30 ezerrel alacsonyabb a tíz évvel ezelőttinél. Élőállatban ez 37 milliárd forintos értéket jelent, vágott áruként és feldolgozott termékként pedig 74-75 milliárd forint termelési érték keletkezik a piacon. Megjegyezzük: az EU teljes pulykakhús-termelése 1,9 millió tonnára tehető. Az unió baromfitermelésének mintegy 80 százalékát a csirkehús, 15 százalékát a pulykahús és 3,6 százalékát a kacsahús előállítása adja.
A pulykahús iránti növekvő kereslet a karácsonyt megelőző egy-két hétre koncentrálódik, ebben az időszakban a Gallicoop Zrt. 30-35 százalékos forgalomnövekedést tapasztal elsősorban a pulykamellfilé, a felsőcombfilé és a darált hús forgalmában. A vállalat tájékoztatása szerint az exportigényekben a karácsonyi időszakban 35-40 százalék közötti növekedés tapasztalható. Magyarországon csupán néhány éve - az angolszász kultúra hatására - szokás pulykát is készíteni karácsonykor. Továbbra is elsőszámú kedvenceink a hal, a töltött káposzta, a mákos kifli és persze a bejglik.