Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Egyre több magyar áruházláncban megtalálhatók már az úgynevezett vegánhúsok, amelyek kizárólag növényi alapanyagokból készült húspótló készítmények - írja a Magyar Nemzet. A hús kiváltásával, a növényi fehérjékből előállított készételek, például hamburgerek már régóta beszerezhetők Magyarországon is, ugyanakkor kiskereskedelmi forgalomban eddig nem volt hozzáférhető alapanyagként a műhús. Ezek a termékek habár manapság egyre népszerűbbek, jelenleg még luxuscikknek számítanak, ugyanis elég drágán beszerezhetők.
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke elmondta: egyelőre nemcsak Magyarországon, de Nyugat-Európában is luxusterméknek számítanak az alternatív húspótló készítmények. Ezért ma jellemzően egészségügyi, etikai okokból választja ezeket egy szűk fogyasztói réteg, így rövid távon nem várható, hogy komolyan veszélyeztetné a hagyományos húsfélék piacát a növényi fehérjékből előállított alternatíva.
Ugyanakkor az elnök arra is figyelmeztetett, amennyiben az elmúlt öt-tíz évben tapasztalt technológiai fejlődés sebessége fennmarad, s az alternatív termékek íze és állaga egyre közelebb kerül a hagyományos húshoz, ezzel párhuzamosan pedig érdemben sikerül az önköltségi árakat leszorítaniuk az előállítóknak, akkor komoly piaci alternatívát jelenthet már a fogyasztók körében is az alternatív hús. Éder Tamás hozzátette: a következő egy-két évben nem várható, hogy komolyan veszélyeztetnék a hagyományos piacot az alternatív készítmények.