Hiába szabadult az olasz-magyar húspápa, a börtön így sem kerüli el a családot

agrarszektor.hu
November közepén érkezett a hír, hogy nyolc hónapnyi előzetes letartóztatás után szabadon engedték Piero Pinit, Magyarország egyik legnagyobb húsipari szereplőjét, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát. A család körüli izgalmak azonban ezzel nem értek véget, most ugyanis az olasz húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le, a tanúk befolyásolása miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, november közepén nyolc hónap után szabadon engedték a legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini olasz üzletembert. A kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát még március elején vették őrizetbe jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, de a húsipari berkekben egyszerűen csak áfacsalást emlegettek. Úgy tűnt Pinit még úgy sem engedik szabadon, hogy hajlandó lett volna közel 2 milliárd forintot letenni a költségvetési károkat megtérítendő, és egymillió euró óvadékot ajánlott, hogy szabadlábon védekezhessen. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azonban egyszerűen nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, és november 6-án annak megszüntetését és bűnügyi felügyelet elrendelését kérte. Hozzátették: a gyanúsított az okozott kár jelentős részét megtérítette, de azt nem közölték, hogy ez pontosan mekkora összeget jelent. Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére. Pini tehát nem hagyhatja el Magyarországot, és jelentkeznie kell időről időre a hatóságnál.

A család azonban Pini kiszabadulása után sem lélegezhet fel, hiszen most a húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le - írja a Hírösvény.hu-ra hivatkozva a 24.hu. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára ugyanis a Kecskeméti Járásbíróság nyomozati bírója a tanúk befolyásolása miatt csütörtökön letartóztatta a cégvezetőt. Marcello eddig házi őrizetben volt abban az édesapját is érintő ügyben, amelyben üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz ellenük a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06