Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az új technológia bevezetése létszám-megtakarítást is eredményezett, más területeken viszont emelkedett a létszám, így a dolgozók száma az előző évi 180 fő körül stabilizálódott. A Varga Pincészet badacsonyörsi és feldebrői üzemeiben évente hozzávetőleg 15 millió palack bort termelnek - írja közleményében a pincészet.
Az vállalkozás az elmúlt 2-3 év alatt összesen 3 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Az idén megújult és jelentősen bővült a palackozási kapacitásunk Badacsonyörsön, de ezen kívül több mint 2 milliárd forintos, szintén több éves projektet fejeztünk be tavaly az Egri borvidéken lévő feldebrői birtokunkon, ami a szőlőfeldolgozó-, erjesztő- és bortároló kapacitásainkat bővítette, nyilatkozta Varga Péter alapító tulajdonos. Ezzel a Varga Pincészet 2019 végére befejezte azokat a fejlesztéseket, amelyeket növekvő értékesítésük indokolttá tett.
A palackozási kapacitás bővülése talán nem is a legfontosabb eredménye a fejlesztésnek, folytatja Varga Máté ügyvezető. Azzal, hogy most már két palackozósorral rendelkeznek, rendkívüli módon megnövekedett a termelési biztonságuk, az új gépsorral pedig úgy termelnek 40%-kal többet, hogy 30%-kal kevesebb élőmunkára van szükségük. Ezen kívül olyan műszaki automatizálási megoldások jelentek meg a vállalatnál, amelyek a borászatban nemcsak Magyarországon számítanak újdonságnak, hanem akár Európa fejlettebb országaiban is, mivel jelentősen hozzájárulnak termékeik minőségbiztonságának növeléséhez is.
- mondta Varga Péter
A Varga Pincészetnél 2019. november 8-án zárult le az a két év alatt lezajlott, 1 milliárd forintba kerülő beruházás, amelynek megvalósításához 831 millió forint a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel" megnevezésű pályázatból származik. Ennek keretében a pincészet 307,47 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz és 315,79 millió forint 1 százalékos kamatozású hitelhez jutott. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A felhasznált képek forrása: Getty Images.