Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Bitburger Holding, amely a bitburgi sörgyárat is üzemelteti, egyik leányvállalata révén (Bitburger Ventures) egy berlini start-up-ba szállt be, hogy részt vegyen egy teljesen új megközelítésű húspótló gyártásában. Nem szóját vagy borsót fognak használni a magas fehérjetartalmú készítmény előállításához, hanem gombát. A Mushlabs révén a Bitburger részt akar venni a "fenntartható élelmiszer-előállításban" - írja a handelsblatt.com.
A Mushlabs gombafonalakból készít élelmiszert óriási "bioreaktorokban", amelyek hasonlítanak a sörgyártás fermentor-tartályaihoz. A micéliumokat azután kész ételekké dolgozzák fel. Honlapjuk még csak most formálódik, az első ételek még váratnak magukra. A cég érvelésének központi eleme, hogy a gombafehérjék aminosav-összetétele sokkal közelebb áll az állatvilághoz, mint a növényihez, éppen ezért teljesebben képes pótolni a húst, mint a szója vagy a borsó.
Az 1817-ben alapított, több mint 200 éves bitburgi gyár nem először karol fel egy induló vállalkozást, beszállt már egy gyógynövényalapú, alvást segtő ital gyártásba, egy igényes étel-ital automata terjeszkedésébe és más projektekbe is az élelmiszerpiacon. "Ideális esetben azek az ötletek megtérülnek a cég számára" - mondja Matthäus Niewodniczanski, a holdig vezetője a handelsblatt.com-nak. "Ezek az induló vállalkozások insprálnak bennünket is, és ezzel segítenek minket abban, hogy jobbak legyünk."
A sör fogyasztása csökken Németországban, de ettől egy sörgyártónak még nem kell megijednie. A 200 éve működő családi vállalkozásban úgy vélik, a lényeg az, hogy az eddig felhalmozott értéket ne herdálják el. "Túl kockázatos lenne egyetlen termékre fókuszálni, és erre építeni mindent" - indokolja a döntést a cégvezető.