Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Nagy-Brittaniában a biotájások piaci részesedése már eléri a 10 százalékot. Ebben a szegmensben éves szinten kétszámjegyű növekedést mutat az eladott tojások száma - írja a farminguk.com. A biotájosok piaca az összes többi organikus termékhez képest is kiugróan bővül: míg általában 4,5 százalékos a biopiaci növekedés, addig a tojások terén ez 12 százalékos volt a tavalyi évben.
Általában a tojások iránt megnőtt a kereslet, és ennek egyik oka az elemzők szerint az, hogy az emberek elfordulnak a hústól. Ezzel szemben a tojás megőrizte a "nagyon egészséges" termék nimbuszát. És hogy miért éppen biotojás? A válasz egyszerű: az a társadalmi réteg, amelyik áttér a húsmentes diétára, nagyon hajlomos egyúttal biotermékeket is választani. Ez a típusú vásárló nagyon kényes arra, hogy tudja, honnan származik az étele, ami jó hír az ökogazdaságoknak. A másik ok, amiért sokan a biotojások felé fordulnak, az a tartásmód. Egyre erősödik az emberekben az az igény, hogy állatjóléti szempontból kifogástalan körülmények között álljon elő az a termék, amit fogyasztanak.
Mindezek miatt egyre nő a bevásárlóközpontok polcain is a biotermékek aránya. Mivel könnyen hozzáférhető, ez tovább növeli azok számát is, akik ilyen tojásokért nyúlnak - írja a farminguk.com. Nyugat-Európában lendületesen emelkedik a szabadtartásos rendszerből származó tojások száma, de a biotojás ennél is nagyobb értéket képvisel a vásárlók szemében A prémiumtermékek sajátja az is, hogy bármilyen helyzetben nagyon krízisállóan tartják az árukat.