Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Augusztus közepére gyűrűzött be a koronavírus-járvány hatása igazán érezhetően a baromfiiparba, holott a nyári grillszezon miatt ez kiemelt időszaknak számít ebben az ágazatban is. Emiatt igazán érzékenyen érinti szektort, hogy a koronavírus kiváltotta gazdasági válság hatására a jövedelmek csökkenése visszafogta a baromfitermékek iránti keresletet is, és az idei madárinfluenza miatt is Európa-szerte csökkentek az árak, olvasható az Infostart oldalán.
Az elmúlt hetekben folyamatosan akciósan kínálták a csirkemellfilét a különböző kereskedelmi láncok Magyarországon is, ami a vágóhídi átadási árakra is visszahatott. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója elmondta, hogy az átadási árakban szolid árcsökkenést tapasztaltak, a tavalyihoz képest 5-10%-kal olcsóbban adják a baromfitermékeket a kereskedelmi láncoknak a különböző vágó-feldolgozóüzemek. Az árcsökkenés a termelői oldalt is elérte, mivel emiatt a feldolgozók is alacsonyabb árat kínálnak az alapanyagért. A veszteségek miatt a termelők is visszafogták a kibocsátást.
Hasonló a helyzet a kontinens többi országában is, a koronavírus-járvány, valamint a madárinfluenza miatt. Az Európai Baromfi Vágóhidak és Kereskedők Szövetségének becslése szerint a csirkehús-termelés 3%-kal, a pulykahús-termelés 5%-kal csökkenhet idén.
- mondta Csorbai Attila.
A Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója hozzátette, hogy bízik abban, hogy a fogyasztás szerkezete nem változik a koronavírus-járvány hatására. Csorbai Attila emellett azt is reméli, hogy ősszel nem esik vissza ennél jobban a baromfitermékek iránti kereslet, most nyáron ugyanis a grillszezon még felfelé nyomja az értékesítés volumenét.