Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A növényi alapú tejek azonban számos más alapanyagból is készülhetnek, a rizstől a kókuszon át a szójáig. A svéd cég a burgonya alapú tejével kíván belépni erre a piacra, mely a leginkább fenntartható növényi tejhelyettesítő lehet az Euronews szerint. Tekintve, hogy ezen termékek fogyasztói közül sokan környezeti szempontok miatt választják a tej alternatíváját - írja a Világgazdaság. A cég szerint a termék egy kilogrammjának előállítása során mindössze 0,27 kilogramm széndioxid kerül az atmoszférába, míg ugyanezek az érték a zab esetében 0,9, a mandula esetében pedig 0,7 kilogramm.
A növényi alapú tejek forgalmának növekedésével ráadásul kérdéses, hogy a mandula mennyire lesz képes lépést tartani, tekintve, hogy a világ mandulatermelésének 80 százalékát adó Kalifornia aligha képes termelését túlságosan sokáig fokozni. A krumpli ráadásul még a zabnál is kevesebb termőföld felhasználását is igényli. A termék, mely egyelőre Nagy-Britanniában érhető el, tehát akár sikeres is lehet, jóllehet az értékelések közül több is azon panaszkodik, hogy a teában vagy a kávéban csomósodik, ami egy tejhelyettesítő esetében komoly probléma.